Isa Zwart

Fotografie: Jan Lenting

Isa Zwart

Dreamy Pop… waarschijnlijk de beste manier om de muziek van Isa Zwart te omschrijven. Met haar band speelt ze mooie, soms betoverende muziek. Isa speelt voornamelijk eigen werk maar laat je ook verrassen door bijvoorbeeld haar versie van Micheal Jacksons Billie Jean…

Isa Zwart won de Cultuurprijs Emmen 2017 van de gemeente Emmen.

In mei 2017 won Zwart het Drèents Liedtiesfestival met het nummer Mamme see.

Met een aangepast versie van het nummer vertegenwoordigde ze het Nedersaksisch taalgebied tijdens het Suns Festival voor minderheidstalen in het Italiaanse Udine, hier won ze de publieksprijs.

In januari 2019 werd Zwart tijdens het door Eurosonic Noorderslag georganiseerde Popgala Noord verkozen tot beste talent.

Sinds maart van hetzelfde jaar is ze ambassadeur van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe.

In februari 2019 werd bekend dat Zwart de soundtrack van de Noord-Nederlands/Duitse oorlogsfilm Verraderlijke liefde verzorgt. In deze film zal zij ook een kleine rol hebben.

In oktober 2019 is Zwart geselecteerd als lid van de G3 Gibson Generation Group. Gibson, toonaangevende bouwer van gitaren uit Amerika, wil met dit initiatief jonge muzikanten stimuleren en begeleiden. De muzikanten krijgen de kans om o.a. op te treden op door Gibson gesponsorde festivals, shows en demo’s.

In januari 2020 heeft Zwart met haar band gespeeld op Eurosonic in Groningen als onderdeel van het talentenbegeleidingstraject Hit the North.